Isoleren levert alleen maar voordelen op

Het isoleren van je huis zorgt ervoor dat je flink kunt besparen op je energierekening. Drie van de vier woningen in Nederland zijn echter nog steeds niet afdoende geïsoleerd. Een isolatie klus hoeft echter niet lang te duren en voor veel van deze isolatiemaatregelen krijg je vanuit de overheid ook nog subsidie. Kies bij het isoleren van je huis voor de Isolatiespecialist. Deze experts helpen je bij de subsidieaanvraag en geven je graag persoonlijk advies over de beste manier om jouw huis te isoleren. 

Waarom je huis isoleren?

Wanneer je overgaat tot het isoleren van je huis, kun je flink besparen op je energierekening. Isolatie houdt namelijk in de winter de warmte binnen, waardoor je minder hard hoeft te stoken. Ook verbetert isolatie je wooncomfort, omdat het sneller warm is. Daarnaast zul je minder last hebben van tocht. In de zomer heeft de isolatie juist een omgekeerd effect. Dan houdt het juist de koelte vast, waardoor de airco een standje lager kan. Naast de temperatuurregeling heeft goede isolatie ook een akoestische functie. Het dempt namelijk geluiden van buitenaf en geluiden die je zelf produceert in huis. Het isoleren van je huis een verduurzamingsmaatregel. Doordat je minder stookt, komt er ook minder schadelijk CO² gas in de atmosfeer terecht. Als laatste zorgt een goed geïsoleerde woning ervoor dat de waarde van je huis op de woningmarkt hoger komt te liggen. 

Welke manieren van isoleren heb je?

Een isolatie klus helpt al met de daling van je energiekosten, maar pas je meerdere isolatiemaatregelen toe dan zie je dit bedrag alleen maar dalen. Je hebt dakisolatie, waarbij je dak van binnen- of buitenkant geïsoleerd wordt. Je hebt zolderisolatie, waarbij de zoldervloer geïsoleerd wordt. Er is muurisolatie, waarbij de buiten- of binnenmuur van je huis voorzien wordt van isolatie. Bovendien heb je spouwmuurisolatie, waarbij de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur, de zogenaamde spouw, van isolatie wordt voorzien. Vloerisolatie kun je ook van boven en onder doen. Dit is afhankelijk van hoe hoog je vloer komt te liggen na dergelijke klus. Als laatste heb je nog kelderisolatie, waarbij je kelder dusdanig geïsoleerd wordt dat koude hier niet meer je woning in kan dringen. 

Ramen isolatie 

Raamisolatie is niet zozeer een klus, waarbij er isolatiemateriaal aan je raam wordt toegevoegd. Je ramen van isolatie voorzien doe je door te kiezen voor dubbel glas of het speciale hoogrendementsglas in combinatie met kunststof kozijnen. Tussen de dubbele glasplaten zit namelijk oftewel lucht oftewel een edelgas, die warmte binnen houdt waardoor deze niet naar buiten meer kan dringen. 

Wat kost een gemiddelde isolatie klus je?

Welke manier van isoleren je toepast, bepaalt de prijs van de klus. Tevens krijg je bij twee isolatiemaatregelen of meer subsidie van de Nederlandse overheid. Over het algemeen genomen kun je zeggen dat een isolatie klus het volgende kost: 

  • Spouwmuurisolatie – €10 tot €30 per vierkante meter
  • Dakisolatie – €15 tot €90 per vierkante meter
  • Vloerisolatie – €15 tot €40 per vierkante meter
  • Gevelisolatie – €20 tot €115 per vierkante meter