Rij na je NIWO opleiding binnen de kortste keren naar het buitenland

Ben je op zoek naar een opleiding die bij jou past? Veel mensen weten voordat ze gaan studeren al wat ze willen worden. Vaak komt dit doordat ze dit op jongere leeftijd al hebben bepaald. Veel beroepen komen naar voren zoals agent, juf, dokter of dierenarts. Echter moet je voor veel van deze beroepen lang studeren en ook veel leren. Als juf moet je gaan studeren aan de PABO. 3 jaar lang les krijgen vanuit de boeken en het laatste jaar in de praktijk. Als je niet zo’n leerpersoon bent, kun je beter op zoek gaan naar iets dat bij jou past. Bijvoorbeeld sporter, buschauffeur of transport rijder. Over dat laatste en de NIWO opleiding vertellen we je onderstaand meer!

Een echte Max Verstappen in de grote wagen 

Hoe vaak zie je ze wel niet op de weg; vrachtwagens. Van die super grote wagens met allemaal spullen achterin. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland worden vrachtwagens gebruikt voor transport. Dit komt doordat het transport met vrachtwagens goedkoper is dan met een vliegtuig. Je hoeft er namelijk minder mensen voor in te huren en bent minder kosten kwijt aan de reis zelf. Een vliegtuig voor transport is namelijk veel duurder dan een vrachtwagen. 

Hoe word je een transporteur? 

Als je al goed kan autorijden is het rijden van een vrachtwagen een leuke uitdaging. Het rijden van een vrachtwagen is namelijk heel erg anders. Je kunt maar een lagere snelheid rijden en de bochten die je maakt zijn veel groter. Om een vrachtwagenchauffeur te worden, heb je een diploma nodig, je diploma moet je halen bij een NIWO opleiding. Een NIWO opleiding zorgt ervoor dat je zelfstandig als transportondernemer aan het werk kan gaan. Na de NIWO opleiding ben je voldoende opgeleid als transportondernemer. Een NIWO opleiding duurt veel korter dan een opleiding die de meeste studenten volgen. Binnen een aantal weken kun je al de opleiding hebben afgerond. Daarnaast is het zo dat de NIWO opleiding een praktijkopleiding is. Je zal tijdens de opleiding dan alles gaan doen in plaats van leren uit de boeken. 

Benieuwd naar de opleiding transportondernemer van De VerkeersAcademie?

NIWO opleiding, van doen, leer je beter onthouden 

Doordat een NIWO opleiding een praktijkopleiding is, zal je ook alles gaan doen. Hierdoor heb je geen boeken en of schriften meer nodig. Enkel en alleen je lichaam en je eigen hersenen. Zie het net als rijles. Hierbij krijg je ook een instructeur die je vertelt wat je moet doen. Door zelf achter het stuur te stappen ervaar je dingen en leer je onderweg. Je leert het zelf dus door het te ervaren. Je zal dan ook in de praktijk veel meer leren dan alleen door het te lezen en moeten onthouden. 

De ervaring die je opdoet tijdens een praktijkles kun je altijd later opnieuw gebruiken. Je ziet in welke situatie je deze les kunt toepassen en in welke situatie niet. Hierdoor zal je ook zelf de gevaren onderweg zien. Je zal dus met meer gemak en vertrouwen achter het stuur gaan zitten.