Een gids voor Microsoft-certificaten

Weten hoe je Microsoft producten moet gebruiken kan je vooruit helpen in je carrière. Of je nu een IT-professional bent of gewoon iemand die een waardevolle vaardigheid aan zijn cv wil toevoegen, er zijn verschillende Microsoft-certificeringen die je kunt behalen. Laten we eens kijken naar de verschillende soorten certificeringen en de stappen die nodig zijn om ze te behalen. 

Soorten certificeringen 

Microsoft biedt verschillende soorten certificeringen aan, waaronder Azure, Office 365, Dynamics 365, itil certificaten en meer. Elke certificering richt zich op specifieke vaardigheden met betrekking tot het product, en test je kennis op gebieden als installatie en configuratie, probleemoplossing, beveiliging, netwerken en meer. Er zijn ook verschillende niveaus van certificering, afhankelijk van je ervaringsniveau – iemand kan bijvoorbeeld een instapcertificering hebben voor Office 365, maar ook gecertificeerd zijn als expert voor Azure. 

Voorbereiding op certificeringsexamens 

De beste manier om je voor te bereiden op een certificeringsexamen is begrijpen wat voor soort vragen er gesteld zullen worden en vertrouwd raken met de inhoud die in het examen aan bod komt. Om dit te doen is het belangrijk om de officiële studiegids van Microsoft door te nemen, waarin alle onderwerpen van het examen aan bod komen. Daarnaast zijn er veel externe aanbieders zoals de ICTZaakwaarnemer van trainingen die studiemateriaal en oefenexamens aanbieden die je kunnen helpen een beter begrip te krijgen van wat er op het echte examen getoetst zal worden.  

Certificeringsexamens afleggen 

Als je je eenmaal voorbereid voelt op een bepaald certificeringsexamen, is het tijd om je ervoor in te schrijven via het leerportaal van Microsoft en het online thuis of in een testcentrum bij jou in de buurt af te leggen. De examens bestaan meestal uit meerkeuze- of sleepvragen die je kennis beoordelen op de gebieden die onder de certificering vallen. Als je alle onderdelen van het examen met succes hebt afgerond, krijg je je officiële Microsoft-certificaat dat drie jaar geldig is na de oorspronkelijke afgiftedatum.

Conclusie 

Microsoft certificeringen zijn geweldige manieren om vaardigheid in bepaalde productgebieden aan te tonen en jezelf aantrekkelijker te maken voor werkgevers of klanten die op zoek zijn naar gespecialiseerde expertise. Met verschillende niveaus, afhankelijk van ervaringsniveau en specialisatiegebied, bieden deze certificeringen geweldige mogelijkheden om je kennisbasis uit te breiden en je vaardigheden te laten zien! Door onze bovenstaande gids te volgen en gebruik te maken van hulpmiddelen zoals studiegidsen van Microsoft of andere aanbieders – zou het geen probleem moeten zijn om een Microsoft-certificering te behalen die je interesseert! Veel succes!