Je voorbereiden op je eerste date

Via een website voor dating en relaties heb je een leuke man of vrouw ontmoet. Je hebt via die website al een tijd met elkaar gechat. Dan komt daarna de volgende stap, je wilt elkaar ontmoeten. Dat is natuurlijk een spannende gebeurtenis vooral als je elkaar voor de eerste keer gaat ontmoeten. Hoe is hij of zij in het echt, is het net zo leuk als tijdens het chatten en hoe ziet hij of zij er in het echt uit. Allemaal dingen waar je nieuwsgierig naar bent en die je graag wilt weten.

Hoe breid je je nu voor op deze eerste date. Ik geef je in dit artikel een aantal handige tips die je toe kunt passen zodat je goed voorbereid bent op je eerste ontmoeting.

Wees goed uitgerust

Zorg dat je goed uitgerust en fris naar je eerste date toe gaat. Je wilt immers een goede indruk maken. Doe het van te voren rustig aan of neem een lekker bad. Zorg dat je er goed verzorgt uitziet. Als je er goed uitziet zul je je ook beter en zelfverzekerder voelen.

Zorg ook dat je op tijd bent want als je op je eerste afspraak al te laat bent maakt dat geen goede indruk.

Kies een goede locatie

Een goede locatie is ook belangrijk, waar spreek je voor de eerste keer af met je date? Wat een goede locatie is is per persoon verschillend. Zo kan je kiezen voor een goed restaurant of een leuk café. Als je denkt dat je dan snel uitgepraat bent kun je er ook voor kiezen om samen iets te gaan doen. Dat kan bijvoorbeeld naar de bioscoop gaan zijn maar iets actiefs doen kan ook. Tijdens jullie chatgesprek ben je er waarschijnlijk al achter gekomen waar de ander van houdt.

Dek jezelf in

Als je voor de eerste keer met iemand op stap gaat weet je nog niet hoe die persoon in het echt is. Misschien doet hij of zij zich tijdens het chatten wel mooier voor dan dat hij of zij in werkelijkheid is.

Je kunt er ook voor kiezen om de eerste keer nog niet zo lang af te spreken als het dan tegenvalt ben je er snel van af, hoewel je natuurlijk hoopt dat het meevalt.

Het is ook verstandig dat een familielid of een vriend of vriendin op de hoogte is van je eerste date en dat die weet hoelang het ongeveer duurt, je weet immers maar nooit.

Toon interesse

Zo’n eerste date is natuurlijk spannend en je wilt er het beste van maken. Zo kun je je op allerlei dingen gaan focussen zoals wat zal ik zeggen, zie ik er wel goed genoeg uit? Het belangrijkste is echter dat je geniet van je eerste dat, blijf daarom vooral jezelf, de ander moet jou immers accepteren zoals je bent.

Toon interesse in je date en stel wat vragen over dingen die hij of zij leuk vind. Je hoeft jezelf niet te bewijzen. Opscheppen werkt dus niet, je moet altijd eerlijk over jezelf blijven, dus niet zaken mooier maken dan dat ze zijn.

Het kan ook zijn dat je een beetje dichtklapt en dat je wat verlegen bent. Probeer dat los te laten en  jezelf te zijn. Dat gaat makkelijker dan het lijkt, je bent leuk zoals je bent. Je hoeft geen conversatie koning of koningin te zijn. Blijf jezelf, dat is eigenlijk wel het belangrijkste advies.