Een grinder: wat is dat eigenlijk?

Heb je al ooit van een grinder gehoord? Dit is een handige tool voor het vermalen van wiet of andere kruiden. Het zorgt ervoor dat je snel kruiden kunt verkruimelen, zodat ze klaar zijn voor gebruik, bijvoorbeeld als je wiet wilt gaan roken. Dat scheelt een hoop werk en gedoe. Is dit precies wat je nodig hebt? Dan ben je hier op het juiste adres voor meer informatie over hoe deze praktische gadgets werken en voor tips over de verschillende soorten grinders die er zijn. 

Hoe werkt een grinder?

Een grinder (molen) bestaat uit twee delen. Deze kun je gemakkelijk op elkaar drukken om deze delen vervolgens in tegenovergestelde richting te draaien. Binnenin zitten namelijk tandjes, vaak in een diamantvorm, waarmee wiet fijn wordt gemalen. Nu is het fijn genoeg om er een joint van te draaien. Door een grinder aan te schaffen, hoef je niet steeds alles eerst uitgebreid met je handen te verkruimelen. Dat duurt niet alleen langer, maar je krijgt het meestal ook niet zo fijngemalen als met de grinder. Andere namen voor deze praktische tools zijn wiet crushers of wiet shredders.  

Er bestaan verschillende soorten

Ben je op zoek naar een grinder? Dan zul je ontdekken dat er veel verschillende soorten bestaan. De eenvoudigste en goedkoopste verkruimelaar bestaat uit twee delen, waarbij het maalgedeelte ook meteen dienst doet als opvangbakje. Vaak zijn deze eenvoudige uitvoeringen gemaakt van acryl. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld ook vierdelige ontwerpen. Dit zijn al weer iets fraaiere uitvoeringen. Deze grinder vermaalt het wiet. Daarna valt het gemalen materiaal door de gaatjes op een zeefje. Vervolgens laat het zeefje enkel de fijnste deeltjes door in de zogeheten pollenkamer. Een veel gebruikte materiaalsoort voor deze type ‘kruidenmolens’ is metaal. 

Handige functionaliteiten voor een grinder

Wil je een praktische grinder, die voor veel gebruiksgemak zorgt, dan zijn er enkele handige functionaliteiten waar je op kan letten. Zo is het bijvoorbeeld een aanrader om een grinder te kiezen met een magnetische deksel. Deze deksel kun je wel gemakkelijk open en dicht draaien, maar zal niet vanzelf loslaten. Ook is het handig als je grinder is voorzien van een extra opslagruimte en een schraper. Wist je dat er ook luxe grinders zijn, die voorzien zijn van een speciale coating? Dat biedt het voordeel dat er geen kruimeltjes in blijven plakken, waardoor je ze gemakkelijk kunt schoonmaken. Let bij de aanschaf van een grinder ook op of de tanden scherp genoeg zijn. 

Luxe en originele versies

Is een grinder voor jou meer dan een praktische tool? En houd je wel van speciale designs en een unieke touch? Of wil je iemand een speciaal cadeautje geven? Dan vind je in het assortiment aan grinders ook hele unieke versies. Wat dacht je bijvoorbeeld van een chique grinder molen in zwart en goud met een mooi design en met een doorkijkvenster? Er zijn ook luxe grinder mixers, waarin je wiet en tabak apart kunt vermalen om ze vervolgens te mengen. Andere varianten zijn elektrische grinders en card grinders. Zoals je ziet, is het aanbod zeer divers.