Wat is een zwemvijver?

Een zwemvijver is eigenlijk net een zwembad. Het enige verschil is dat een zwemvijver een meer natuurlijke opzet heeft voor een zwembad. In tegenstelling tot een normaal zwembad is een zwemvijver een vijver met alle aspecten van de natuur. Het is een vijver met een natuurlijk ecosysteem vol groen en niet het blauw van een zwembad. Het is puur biologisch en bevat niet veel chemicaliën. Dit is een geweldig zwembad waarin je kunt zwemmen zonder je huid bloot te stellen aan de chemicaliën die nodig zijn om normale zwembaden schoon te maken. Zwemvijvers zijn ook esthetisch mooi als je voor die groene achtertuin gaat. Je kunt er zelfs een paar accessoires aan toevoegen, zoals bruggen en andere grote rotsen. Het dient ook als onderdeel van het exterieur thema van je huis.

Voordelen van een zwemvijver

Nadat je klaar bent met de zwemvijver aanleggen voor je huis, zul je blij zijn met de voordelen ervan. Zwemvijvers zijn fris en vereisen geen chemicaliën. Zwemvijvers kunnen meer kosten dan normale zwembaden, maar normale zwembaden moeten om de 6 jaar opnieuw worden opgehoogd. Hoe zit dat met een zwemvijver? Het kan tot 30 jaar duren voordat deze een opknapbeurt nodig heeft. Zwemvijvers zijn ook goedkoper in onderhoud en kost minder tijd om het per week te doen. Zwemvijvers hebben ook een filtersysteem dat de vijver schoon maakt om in te zwemmen.

Je vijver onderhouden

Bij het onderhoud van je vijver gaat het iets natuurlijker dan het aanbrengen van chemicaliën. Je hebt een schep nodig om al het slib onder water en gevallen bladeren in de vijver te verwijderen. Je moet ook enkele van de stervende planten verwijderen. Zo voorkom je dat er iets in je vijver gaat rotten. Met dit soort onderhoud kunt je chemicaliën vermijden, vooral de agressieve. Als jij of iemand in je huishouden een zeer gevoelige huid heeft, zullen zwemvijvers enorm comfortabel zijn. Zwembaden hebben regelmatig onderhoud nodig. Afgezien van het toevoegen van wat chemicaliën om het water schoon te maken, moet je het water jaarlijks wegpompen. Bij de vijver hoef je dit niet te doen.