Wat is Field Service Management?

Als bedrijf met veld personeel weet je hoe belangrijk het is om je werkzaamheden op een efficiënte en effectieve manier te kunnen managen. Field Service Management (FSM) is een oplossing die je kan helpen om een hogere klanttevredenheid te bereiken en je werkprocessen te optimaliseren. In deze blogpost leggen we uit wat FSM precies is, welke voordelen het biedt en hoe je het kunt implementeren in je eigen organisatie.

FSM

Field service management is een proces van het managen van werkzaamheden buiten de traditionele kantooromgeving. Het bevat alles wat te maken heeft met de planning, dispatching en het monitoren van mobiele medewerkers en hun taken. Dit kunnen technici, verkoopmedewerkers, chauffeurs of andere medewerkers zijn. Field service management biedt vele voordelen, zoals:

Verbeterde efficiëntie

Field service management kan zorgen voor een meer gestroomlijnde workflow. Door middel van zero-touch planning en geautomatiseerde dispatching kunnen werkorders sneller worden voltooid en kan de tijdsbesteding van de monteurs worden gemaximaliseerd.

Grotere klanttevredenheid

Field service management kan bijdragen aan een betere klantervaring door een snellere en nauwkeurigere service. Klanten kunnen gemakkelijk via hun mobiel of tablet hun eigen serviceverzoeken indienen en de voortgang hiervan volgen. Daarnaast kan field service management ook een geautomatiseerd berichtensysteem bieden dat klanten op de hoogte houdt van afspraken of vertragingen.

Verhoogde productiviteit

Field service management kan vertragingen en fouten verminderen die worden veroorzaakt door papierwerk, handmatige gegevensinvoer of onnodige reistijd. Met field service management oplossingen kunnen werkorders, klantgegevens en service geschiedenis onmiddellijk worden bijgewerkt en kunnen technici snel hun klanten facturering en materiaalgebruik bijhouden.

Verbeterde gegevensverzameling

Field service management kan additionele inzichten bieden door gegevens te verzamelen en te analyseren over gebruikers, treffers, service statistieken en geleverde materialen. Dit kan leiden tot betere besluitvorming op het gebied van planning, management en producten op de lange termijn.

Hoe kan je FSM introduceren in je organisatie?

Om field service management in je organisatie te implementeren, is het belangrijk om een ​​breed scala aan factoren te overwegen, waaronder technologie, training en financiering. Om field service management succesvol te implementeren, kun je de volgende stappen volgen:

Het beheren van medewerkers die werken buitenshuis kan een uitdaging zijn, maar field service management kan een oplossing zijn om meer efficiëntie, klanttevredenheid en productiviteit te bereiken. Met de juiste implementatie en training kan field service management helpen bij het automatiseren van complexe taken, waardoor bedrijven kunnen focussen op hun kernactiviteiten.

Bron: fieldbuddy.com/nl.