Het beste hout voor jouw schutting?

Een schutting moet jaren meegaan, weer en wind kunnen doorstaan en ook nog eens mooi zijn. Het is dan ook goed om te kiezen voor het beste hout zodat je een lange levensduur kunt genieten. Dat ga je met Douglas hout absoluut bereiken.
Voor een schutting heb je veel keuze in het soort hout dat er gebruikt kan worden. De goedkopere schuttingen zijn vaak gemaakt van grenen dat behandeld is. Maar je kunt ook voor kwaliteit kiezen. In dat geval is Douglas hout een uitstekende keuze voor het maken van een schutting. Door de veel hogere kwaliteit is de levensduur ook nog eens veel langer.

Waarom voor een houten schutting kiezen?

Een houten schutting heeft een natuurlijke uitstraling en is van hout gemaakt dat op een duurzame manier gekapt is. De kleur van een Douglas hout schutting is kenmerkend, doorgaans wat grijs van kleur naarmate het hout langer staat.
De kleur is echter goed te behouden met de juiste behandeling door beits of olie. Echter kun je er ook voor kiezen om het vergrijzen van het hout juist te versnellen. Een beetje afhankelijk van wat je voorkeur heeft.

Een schutting laten maken en plaatsen

Wanneer je er zeker van zijn dat je voor een duurzame oplossing kiest is kiezen voor schuttingbouw de perfecte oplossing. Je bent er zeker van dat de schutting op de juiste manier wordt gemaakt en geplaatst, zodat je er langere tijd van kunt genieten.
Natuurlijk zijn de douglas houten schuttingen van duurzame kwaliteit en hebben ze het keurmerk dat het hout van verantwoorde kap is. Ook over de behandeling van het houtwerk krijg je een goed advies zodat het langer mooi blijft.

Is Douglas hout geschikt voor elke tuin?

Het voordeel van Douglas hout is dat he bijzonder geschikt is voor vrijwel iedere tuin en inrichting omdat de kleur relatief neutraal is. Daarbij kun je hout makkelijk bewerken zodat het minder snel verouderd of juist sneller. Het is er maar net na wat je voorkeur heeft en waar je naar op zoek bent. De behandeling en het onderhouden is in ieder geval goed zelf te doen met relatief eenvoudige handelingen.